Kortdurende vervanging directie

Kortdurende afwezigheid van de directeur (3 -9 weken)

ls een directeur voor een periode afwezig is, brengt dat veel onrust bij het team. Wie gaat wat doen en wanneer, wie staat de ouders in eerste instantie te woord, etc. Deze taak wordt vaak bij het middenmanagement gelegd, de ib-er of een bouwcoördinator. Deze mensen schuiven met hun werkzaamheden en tijd. Vaak is er niet de kennis aanwezig, waardoor taken onnodig meer tijd nemen.
De school belandt in een vacuüm, dingen worden half uitgevoerd of blijven liggen. Als de directeur terugkomt na een aantal weken, moet hij eerst de achterstand wegwerken voordat hij/zij weer verder kan met de inhoudelijke zaken en dat terwijl diegene net hersteld is.
Wat er dan nodig is, is iemand die ouders te woord staat, zorgt dat beheersmatige zaken worden uitgevoerd. Iemand die ontzorgt, zodat de ib-er/het middenmanagement zich kunnen richten op het voortzetten van de inhoudelijke ontwikkelingen, al dan niet ondersteund door de waarnemer.

Bij Focus op onderwijs kunt u terecht voor een kortdurende vervanging van de directeur. Dit kan zowel in urengeld als in loondienst.